Я вже якось писала список речей, які допомагають боротися з осінньою депресією. Гарячі та ароматні осінні напої теж в тому списку, тому сьогодні таке собі продовження цієї теми.
Це гостьовий пост моєї коліжанки Ірини Бровді, яка веде блог про фільми зі значенням. Але оскільки Іра також захоплюється кулінарією і всім, що з нею пов'язано, то вона люб'язно погодилась поділитись своїми осінніми рецептиками щастя. Тому, народ, швиденько заварюйте теплий, ароматний напій і бігом дивитися фільми.
Холодної пори року як ніколи хочеться чогось незвичного, гарячого та нового. З приводу і без ви можете творити у себе на кухні справжні шедеври, радуючи тим самим себе, коханих, а також близьких та друзів. Спробуйте і вам захочеться ще!
Глінтвейн з яблуками |
- 1 л червоного напівсухого вина
- 600 мл води
- набір для глінтвейну або ж:
- 4 цвяшки гвоздики,
- 3 горошини духмяного перцю,
- палочка кориці,
- мелений мускатний горіх,
- 1 апельсин,
- 2 яблука,
- цукор за смаком
Приготування:
1. У велику каструлю вкинути спеції, цукор, порізані на скибочки яблука, 2/3 апельсина та залити водою. Кип’ятити до 15 хвилин.
2. У суміш додати вино і нагрівати до закипання. Ні в якому разі не кип’ятити.
3. Готовий напій розлити по склянках та прикрасити скибочками апельсина.
Грог |
- 600 г міцного чаю,
- 1 ст. л. коньяку,
- сік з 1 лимона,
- сік з 1 апельсина,
- цукор за смаком
Приготування:
1. Вичавити сік з апельсина і лимона. Цедру дрібно подробити і змішати з цукром. Заварити 600 грам чорного міцного чаю, настояти його протягом години.
2. Цедру з цукром змішати з столовою ложкою коньяку , чаєм і лимонно-апельсиновим соком.
Карамельна кава |
Какао |
- 20 г цукору,
- паличка кориці,
- 10 г меленої кави
Приготування:
1. Візьміть турку і насипте в неї цукор, потім поставте на середній вогонь. Цукор потрібно додавати за смаком, орієнтуючись на вашу звичайну норму, але збільшивши її в 2 рази.
2. Дочекайтеся поки цукор розтане і набуде золотистого карамельний відтінок. Не давайте цукрові пригоріти, інакше кава матиме гіркий смак.
3. Як тільки карамель досягне потрібної кондиції, влийте в турку 200 мл води і покладіть паличку кориці.
4. Доведіть воду до кипіння, вийміть корицю і всипте каву. Швидко перемішайте і, не даючи кипіти, зніміть з вогню і розлийте по чашках.
Какао
- 1 л молока,
- 1 ст л. какао,
- ванільний цукор,
- цукор-пісок за смаком
Приготування:
1. У каструлю всипати какао, залити молоко та додати цукор і закип’ятити
2. Готовий напій залити в кружку і прикрасити тертим шоколадом, палочкою ванілі або меленою корицею.
Шоколадно-кавовий мус |
Шоколадно-кавовий мус
- 150 мл молока,
- 2 ч. л. натуральної кави
- 100 г молочного шоколаду
Приготування:
1. У турку з водою насипати каву і варити на слабкому вогні.
2. У емальовану каструльку вилити 1/3 молока і підігрівати, поступово додаючи шоколад. Коли шоколад розтане, то зняти з вогню.
3. Зварену каву залити в чашку, додати шоколадне молоко і прикрасити тертим шоколадом.
Чай із запахом літа |
- сушена липа,
- сушені ягоди,
- вишневий сироп або будь-який на ваш смак,
- мед
Приготування:
1. У каструлю додати липу, сушені ягоди, налити води та довести до кипіння
2. У кружку налити чай, додати сироп, а як трохи прохолоне – мед.
Гарячий шоколад
- 100 г молочно шоколаду,
- 100 г чорного шоколаду,
- 500 мл молока,
- 100 г вершків,
- ванільний цукор
Приготування:
1. У гаряче молоко додати шоколад і нагрівати, поки не розтане.
2. У шоколадну суміш додати вершки, ванільний цукор та прокип’ятити до 1 хв.
3. Готовий напій прикрасити тертим шоколадом та меленою корицею.
Гарячий шоколад |
- мед,
- м’ята
- м’ята
Приготування:
1. Прокип’ятити 1 хв імбир з лимоном.
2. У кружку з чорним, зеленим чаєм та м’ятою влити імбирну воду.
3. Настоювати 10 хв, а потім додати мед.
1. Прокип’ятити 1 хв імбир з лимоном.
2. У кружку з чорним, зеленим чаєм та м’ятою влити імбирну воду.
3. Настоювати 10 хв, а потім додати мед.
Пряний фруктовий напій |
Пряний фруктовий напій
- 2 айви,
- 2 яблука,
- 1 груша,
- 1 ст. л. рому,
- палочка кориці,
- 2 цвяшки гвоздики,
- сік з ½ лимона,
- 2 л води
- цукор
Приготування:
1. Нарізати на скибочки фрукти, додати корицю,гвоздику, залити водою на прокип’ятити 5 хвилин.
2. Потім додати цукор, ром та сік лимона.
Вишневий лате |
- 2-3 ст. ложки вишні у власному соку
- ½ ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 100 мл молока
- 50 г білого шоколаду
- 50 мл кави еспресо
Приготування:
1. Нагрійте вишні з соком з невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю, розчиненого у воді.
2. Білий шоколад поламати і розчинити в половині молока. На дно високої чашки/склянки викласти вишні, потім повільно влити половину молока з шоколадом.
3. Збийте молоко, що залишилося в піну, вилийте в склянку. І на завершення повільно влити каву еспресо і відразу подавати.
4. Можна прикрасити меленою корицею, вона ідеально підходить до вишні, шоколаду та кави!
Немає коментарів:
Дописати коментар