вівторок, 30 грудня 2014 р.

Святкове меню: без зусиль та з любов’ю

Любі господиньки, не ламайте голову над святковим меню! За Вас давно все придумали кулінарні гуру. Таким моїм кулінарним гуру є Іра, яка люб'язно надала прості та цікаві поради щодо святкового меню.

Повірте при великому бажанні навіть гучні застілля можна організувати зі смаком. І Вам це обійдеться без значних витрат, новомодних сервірувань та сумнівних закордонних рецептів.
Попереду на нас чекають два найочікуваніші зимові свята: Новий рік та Різдво. Зазвичай Новий рік святкують з друзями, близькими і не обовязково вдома. На противагу йому Різдво є більш сімейним святом, тому господині вже намагаються врахувати кулінарні вподобання всіх гостей.
Тому розпочнемо!
Перш за все Вам знадобиться аркуш паперу та ручка.
Вирішіть скільки грошей ви готові витратити на меню та дизайн столу.
Відштовхуючись від цих показників сміливо вибирайте, який варіант підходить саме Вам.

Варіант 1
«А ля Франсе»
Обов’язкові складові: основна мясна страва, вино та сир
У ролі фірмової страви може бути запечений гусак, індичка чи качка з різними овочами. На гарнір - картопляне пюре.
Сирна тарілка – це завжди актуально та вишукано. Проте не потрібно витрачатися на сири багаторічної витримки з різних видів молока. Зготуйте самостійно домашній сир, який поділіть наполовину. З однієї частини зготуйте плавлений сир з кмином та пряними спеціями.
Вино. А тут Ви можете схитрувати. Скажіть гостям хай самі принесуть вино. У такому разі вони вибиратимуть щось по краще.
Однак яке свято без десерту?! Традиційний французький варіант – груші у вині або шарлотка – дешево, проте яка вишукана класика, ніхто не придереться!)

Варіант 2
Фінське застілля
Традиційною стравою вечора має бути буженина, запечена з ароматними спеціями і травами. Подається без гарніру, але  з хлібом. Хоча як влаштуєте, так і буде. Можна купити консервовані овочі та гриба, які ідеально підійдуть до мяса.
З напоїв – це глінтвейн: ароматне п’янке вино зі спеціями.
А на десерт всіма улюблені у Фінляндії булочки з ягодами, сиром чи джемом.

Варіант 3
Козацький
М’ясо, риба, картопля – основні інгредієнти, варіації з якими можуть бути найрізноманітніші. Від юшок до запіканок.
Не забудьте про медовуху для дорослих, а для дітей - узвар.
На десерт – млинці з солодкими начинками та медівники.
Проте до кожного з варіанту можна додати:
1    - салати овочеві;
2    - канапки: з рибою, овочами, ковбасою;
3    - нарізка мясна;
4    - десерти: панна кота (традиційний італійський десерт з вершків та фруктами), сирник, брауні (шоколадний кекс);
5    -  фрукти: мандарини, яблука та грейпфрути;
      -  напої: грог (чай з цитрусовими та коньяком), лате, соки;
      - шоколадні цукерки. Візьміть різні тарілки та наповніть їх цукерками, морськими камінцями та іншими дрібними ласощами.
Готуйте тільки з любовю, святкуйте лише у хорошій компанії та памятайте – свято там, де ми!

Смачного! З прийдешніми святами Вас!

Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...